några mått

Jag mätte Garp med tumstock och linjal och landade på 58.3 cm mankhöjd. Vikt 24.7 senast. Han är lagom i hullet, mer åt det magra hållet precis som jag vill ha det vis av erfarenhet från rara tjocksmocken Majsan. Vad säger di erfarna om hans mått nu vid strax 6 månaders ålder? Ni vet ju att han är av en stabil stomsort ;o)

sitta på plastbåt


hinderräjs


galningen Garp

öppnar redan dörrar. Han har blivit kär i  grannens papillon Sixten och har snabbt lärt sej hur man tar sej till Sixten. Jo man öppnar dörrarna emellan. Så nu får matte lära sej låsa.
Vidare har vi lite olika åsikter om hur man går i koppel. Den där följsamma Garp från förr har ersatts med en ganska självständig och envis herre med guldfiskminne. Kan det vara 6 månadersbesten som besatt honom måntro ;o)
I övrigt vill inte min kamera vara med utomhus i kylan. Mycket irriterande då det varit så fina dagar. Inomhus har det varit nästan lika kallt hela veckan då min hyresvärd vartit id***isk nog att lägga elementbyte i hela huset just NU. Vi fick några minielelement som värmde upp luften närmast men inte mer. Så glesbygdskostymen har använts flitigt. Man lär sej uppskatta alla moderna faciliteter som fjärrvärme och varmvatten när det är 14 grader inomhus. Vackra isrosor på fönstren är en klen tröst. Hurv!


middag hos far

Pappa har oxå blivit med hund :oD Han heter Fjäske tror jag.

mer sol

och Garp har lärt sej att om man går upp på konstiga saker så får man karra eller kul så nu kliver han upp på det mesta som går att kliva upp på obedd och så står han å väntar på belöningen. Jag har hört talas om pinnidioter och my höll på att bli en stenidiot tack vare exet (det var nästan därför han blev ett ex faktiskt, vi var oöverens om hur man djör med djur) Men hittills har jag aldrig hört om "gå upp på allt möjligt-idiot" ;o) Nä så farligt är det inte, ganska härligt faktiskt med en sån "samarbetslust".

garpsfinx

Garp har fått ett Björkishalsband, matte tycker om dem.

vila lite

majsan

Nyss på nattpromenaden hittade My en boll och rar som hon är kommer hon med den till mej och släpper fint men tji Garpen snodde den kvickt som attan. My är ju inte den som är den så hon låtsades att den där bollen var ju heeelt ointressant. Garp fattade galoppen genast och lade sej och släppte bollen sådär på lagom avstånd och låtsades oxå att den var heeeeelt ointressant. Tills My gjorde en rusning förstås, då snappade han den åt sej och drog som en avlöning. Ja så där kan de hålla på här numera. Ganska underhållande. Och så passade jag på att skicka My på "leta föremål" när Garp faktiskt glömde bollen på riktigt. Jag håller ju inte så hårt på att det ska gå enligt reglerna med My, hon ska få ha kul nu så att hon riktigt märker av fördelarna med att ha en Garp om hon nu skulle ha missat det ;o). Nattikramar från familjen 3 i Umä.

tappade tänder och mer snö

Nu har Garp tappat alla tänder han ska tappa, den sista caninen rök idag under wrestling med brorsan i snön. Jo det har äntligen kommit en del härlig vacker snö, men smhi hotar med ytterligare plusgrader framöver så det gäller att njuta av de få vita sekunderna. Guschelov för kameran! Som dessvärre snabbt drar ur batterierna så det blir lite lätt hysteriskt runt fotosessionerna ute för att dels få foton som är någorlunda skarpa, dels se till så att inte blixten löser ut vid fel tillfälle då det tar en minut att ladda upp kameran igen och så hinna med de något rörliga motiven. Men det blir fint när det klaffar!
Annars rullar det på. Jag och Garp ska ha en koppelträningsvecka. Kontakt och inte dra övningar + allt annat vi vardagstränar på. På promenaderna brukar jag ju locka och be Garp att gå upp på olika konstiga saker. Just cementrundeln här på bilden under var lite läskig första gångerna. Den har dessutom ett skramlande durklock, men Garp övervann sej ganska snabbt och idag när vi passerade så hoppade han smidigt upp och satte sej som för att posera helt obedd :o) Han satt så pass länge alldeles av sej själv så jag han fippla igång kameran och joxa med inställningar o zoom och ändå hinna skjuta flera fina bilder. Tackar liksom! Nu följer foton på det och den senare långprommisen med hela flocken skock ;o)

jag hoppar upp här o ser snygg ut matte!

norrländsk ferdinand

flockskock

Lacy o Nato posar

bröderna posar

efter regn kommer sol

Idag var det plötsligt kanonväder. -8 och sol på en frostnupen omvärld. Fast när jag gick ut på tidiga morgonkisseriet  så kom det några droppar REGN trots att det var -8. Mycket märkligt och ganska äckligt så vi gick och lade oss igen och när vi vaknade var det så här fint

sicken benföring *s*

å tungföringen då

så himla fin dag

nå är jag för smal eller?

i full sprutt

ngn vänlig människa tappar saker som vi kan träna med

busiga barn på bron

på hemväg

kanonfint

Det var 2½ timmes ren njutning må jag säga. Håller tummarna för fler såna här dagar!
Trevlig helg på er därute!

hektisk hundhelg med därpå följande väderkoma

I helgen var det full rulle ute i spår och rapportskogen. Ganska härligt väder med kallt och vackert på lördagen med mulnande på söndagen för att landa i...katastrof! Regn o blötsnö om vartannat. Garp gillar INTE när det blåser åttielva sekundmeter slasksnö in i rumpan. Nå vem gör det? Så vi roar oss bäst vi kan inomhus. Klipper klor och letar karra och kampar snusktrasan och ligger på golvet och ålar mest hela tiden. Och snarkar förstås. Hänga i varandras dubbelhakor har blivit en ny lek till mattes fasa ;o)
Sen drar jag ut två bambis som är ganska nödbedda må jag säga. Å andra sidan bjuder jag inte dem på regnställ och broddar. Ska man göra det? Näe nån måtta får det vara, ska Garp ha rosa stövlar kanske?
Mina raringar har inte fastnat på bild under helgen. Jag var för upptagen med att hänga med i spårlina o plocka snitslar för det, men några bilder på de andra kommer här.

anna & vissla i säck på a-station

ramona & nano a-stationerar

vissla och kamilla

benz och lite anna

Jag är allt lite trött

Garpen odlar ju nya tänder och ena caninen är dubbel än så länge, får se vartåt det barkar men än så länge har jag is i magen och hoppas på att gnageriet han håller på med PÅ NÄTTERNA ger resultat i form av tappade kvarvarande mjölkisar. Just därför låter jag honom härja med tuggbenen på nätterna även om det håller mej vaken. Det kliar väl o har sej i truten på raringen kan jag tänka.
Annars är jag själv lite tjöffyld och inte så meddelsam som jag brukar då jag använder hemmatiden till att vila och inte sitta så mycket här vid datorn. Prioriterar hundarna och ränner ute med dem en i taget o tillsammans å det tar ju lite energi minsann.
Jag gick till zoocenter som har våg häromdagen och vägde Garp. 21.9 ..exakt lika mycket som My. Något högre densitet på grabben dock ;o) Hon borde väl ligga på 19-20. Nå om jag tvättar o borstar pälsen på henne ordentligt så blir hon säkert av med nåt kilo. *s* Det fortsätter ju att slaska å grusgegga å frysa på en aning om vartannat här .
Köpte en egen träapport så jag kan träna själv, första försöken med den var dock inte lika klockrena som med Annas apportbock men den smakade ju brorsa vilket säkert kan trigga till det  ;o)

Imorgon ska jag försöka få några träningskompisar att gå arrangerade hundmöten. Det behövs tränas!!!
Framförallt behöver jag lära mej att snacka schäferska. Skillnaden mot dialekten collieska är ganska stor tror jag. Hörni, ha det gott så länge. Vi återkommer!

nån sorts lek :o)

my ser punschig ut

o Garpen har svårt att vara stilla

Gamla gång o cykelbron, och öppen älv. Den 4 Januari. Kokkoväder.


kanonväder

Idag var det -1 och sol. Vi tog en sväng ut på klubben. Det var tyvärr ingen där men det var härligt att gå alla fina stigarna runt ön och titta på Umä som var tjusigt i vintersolljuset. Är det förresten fusk att knalla MHstigarna med Garp nu? Har aldrig tänkt på det med My.
dagens utflykt gick till...

bakom rosa huset bor vi


några bilder bara

bröderna rågiryggen ser läskiga ut

min snygging

varghunden Aska o Garp är lika gamla!

nu är julen SLUT tyckte granen å dog
Granen bara tvärdog på nyårsaftonen. Det gjorde dock inte vi. Jag, My, Garp, Anna, Stefan, Lacy, Benz & Nato firade in nyåret under någotsånär lugna former hemma hos mej. Ingen hund reagerade särskilt på smällandet å fyrverkerierna som var maffiga. (man ser ju perfekt från min balkong) Benz stod med och beundrade på balkongen :o) Försökte skicka bilder och sms till alla rara läsare av denna blogg men fåfängt hopp var det på nyårsafton. Så jag får säga GOTT NYTT ALLT till er alla här istället
KRAMAR från Umäborna!!



RSS 2.0