höst höst och tävling i lägre klass

Under helgen som gått har Umeå Brukshundklubb haft brukstävlingar. Den brukskurs vi deltagit i sen i våras hade ju som final att delta i appellen som gick på lördagen. Många kurskamrater tävlade och var hur duktiga som helst GRATTIS!
Jag tjänstgjorde som domarskrivare på elitlydnaden och hade den stora glädjen att få träffa Garps kullsyster Hägra (Gullan)med matte Åsa (bild nedan) . Garp är inte lik någon av sina syskon kan jag säga.

syster gullan (hägra) innan elitlydnaden

Jag och Gitte tjyvtävlade ju i somras och blev uppflyttade till lägre klass som kördes på söndagen. Klev upp innan gryningen och upptäckte att kaffet var slut... HILFE. Hittade en skvätt i bryggarn från gårdagen. Nöden har ingen lag och mikron e bra ibland.
Åkte iväg för samling och turordningslotteri kl. 6.45 och hade glömt Garps papper. Skyller på kaffebrist men vi hann hämta dem. Iväg till Bäcksjön bar det för att begå debut i lägreklassen. 1000 meter personspår med 7 små pinnar plus slutpinnen som ska hittas och levereras inom 25 minuter.

redo för spårtävling är sture o garp

Då är vi på G......snaaaart påsläpp
i vårt rätta element strax innan spårandet

nu bär det av
Påsläppet funkade perfekt och vi fick 10 av domarna :o) och fantastiska Garp hittade 6 små + slut på 18 minuter och då badade han säkert i 3 av dessa. 9 blir poängen då. Ganska så himla nöjd är jag då vi kämpat med pinnarna som ni vet. :oD

gitte o stures tur
Gitte o Stures tur att jobba.

mona samlade pinnar denna dag
Och de gjorde de bra. 5 små + slut på 18 minuter de med :o)

glada miner, det blev ju uppflytt för sture
Sture gjorde en fin lydnad så det räckte till uppflytt! GRATTIS OCH HURRA!!


Vår lydnad då?
Garp var övertaggad och okoncentrerad och jag fick inte ihop honom så lydnaden pratar vi helt enkelt inte om ;o) Vi kommer igen.
Men hur gör jag med ljudandet? Nu måste han ju hålla truten för annars blir det aldrig tillräckliga poäng.
Och budföringen som han klarat galant länge nu gick genom högt gräs så mottagaren inte syntes vilket blev svårt för många inklusive Garp som tyckte att spåret efter hunden som gått före var mycket mer spännande så han glömde totalt vad marsch betyder. (Note to self - träna på alla underlag!!!!)

Nåväl ....trötta blev vi efter alltihopa iallafall :o) och ganska så nöjda ändå med att fått ihop 393.5 poäng
nå tröööööött

trööööött med publik

trött eller kanske blyg bara

Lite bonusbilder
för rättvisans skull..en bild på majsan

hittade en men den va STOOOR



Igår måndag kom det ju en hagel/snö/tokblåst attack precis när vi gått ut på prommis. Detta träd båste omkull 20 meter bakom oss........kabrak liksom. Nu är det verkligen höst. Men idag är det sånt här kanonväder. Nu ska vi vila en smula. Sen vet man aldrig var vi poppar upp ;o) Kram på er därute!
höll vi på att få i huvet den 28/9



Kommentarer
Postat av: Sosso, Ludde & Bonzo

Härligt.. ni tar de nästa gång :)

2009-09-29 @ 15:27:26
URL: http://sossoludde.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0